Tuesday, September 29, 2009

tahniah dan syabasss...

terima kasih yang tak terhingga pada Azie Health & Beauty 017 5034702 (Greentown Mall Ipoh)yang telah menjual RONASUTRA sehingga beribu ribu lemon....
p.s. bestnya deal dengan akak...kalau ada tangkal pinjam la kejap kat saya....hehehe...

attention..pengedar RONASUTRA dan kawan2..

next advertisement for RONASUTRA@harian metro will be on 3 October 2009@sabtu...bukan 1 October 2009....dapatkan harian metro pada tarikh tersebut...tengkiuuuu...

senyuman bakal jutawan @ damansara damai...


Tahniah dan syabas di ucapkan kepada Puan Rosni bt Ariffin @ Mimi yang telah berjaya menjadi pengedar RONASUTRA bagi kawasan Damansara Damai...kalau kawan2 di kawasan Damansara nak dapatkan RONASUTRA,call la mimi ni,dia buat bisnes ni full time..semoga sukses dan selamat maju jaya...Mimi 019 6109679.....
p.s. pulun la banyak2....boleh belanja saya gi umrah....aminnnn...

Saturday, September 19, 2009

selamat hari raya..



maaf zahir dan batin...sape2 yang berhajat nak bagi duit raya kat saya...sila sms atau hubungi saya...hahaha...
p.s. foto di ambil ketika lapar dan tak cukup tidor..nasib baik pakai RONASUTRA no 3...

kawan -kawan..


Ada yang tanya...nak jadi member@follower ronasutra4all@nadasutra...tapi tak tau macamana?mudah...tengok kat atas tu...klik kat FOLLOW BLOG...pastu terus la muka kawan2 ada kat dalam ruangan followers tu..apa lagi..iklan kan lah diri sendiri...hehehe...tengkiuuuu...

fyi...please take note...


RONASUTRA is the original, authentic mineral powder....if you're wondering why people use mineral make-up at all, it's because of it's short-term and long-term therapeutic benefits for skin.Therefore, if you're shopping for mineral makeup, be careful and look at the ingredients list. If there's talc, dimethicone, vitamins, oils and other non-mineral ingredients, then it can't claim to be an original mineral makeup because:

1) It's organic, thus can still go bad or breed bacteria

2)Talc - even though a mineral, it is too harsh for skin because it sucks oil AND essential moisturizer that keeps skin young. Talc's extremely fine particle size also mixes with sebum to block pores (which causes blackheads, whiteheads and eventually acne)...plus talc is a known skin irritant which interferes with skin's normal functions and exfoliation!

Yes international mineral makeup lines may dazzle you, but look at the labels and remember why you're searching for mineral makeup in the first place!

Friday, September 18, 2009

Q&A...


--- Original Message -----
On 01:50 PM 09/18/2009 Nora Abadi wrote:

Saya ingin bertanya beberapa perkara mengenai produk ini:-


1. Jika bedak ini boleh bertahan selama 16 jam, adakah ianya kalis air?

Ia tahan peluh dan minyak, tetapi mudah dibersihkan dengan air setelah dipakai selama beberapa jam. Kandungannya yang bebas minyak juga menyebabkan ia tahan lama pada kulit muka, berbeza dengan bedak solekan biasa di pasaran.

2. Bolehkah memakai bedak ini dengan produk penjagaan muka sendiri?
(bukan daripada ronasutra)?

Boleh. Tetapi jika ingin hasil yang lebih baik, elok gunakan dengan set skincare Ronasutra.

3. Bedak ini mampu menghilangkan jeragat?

Bedak ini mampu menutup kesan jeragat tanpa menyumbat pori-pori kulit atau kelihatan bertepung atau 'unnatural'. Perlindungan matahari yang berkesan sepanjang hari dengan Ronasutra Mineral Powder juga boleh mengurangkan masalah jeragat. Ronasutra Beauty Essence lebih berkesan untuk merawat jeragat.

4. Syarat2 menjadi pengedar?

Untuk pertanyaan lanjut tentang menjadi pengedar, boleh email direct kepada nadasutra@gmail.com.
Terima kasih.

senyuman bakal jutawan...

tahniah dan syabas di ucapkan buat Kak Su dan suami yg telah menjadi pengedar RONASUTRA bagi kawasan Kepong dan Kampung Melayu Subang...ganasssss...dua tempat sekaligus....pasangan dua sejoli ini menjual berbagai2 jenis barangan seperti kek lapis,kuih raya dan sebagainya...tapi RONASUTRA juga yang laris... ( kata Kak Su la...hehehe....)....semoga sukses dan selamat maju jaya...

Kepong-Kak Su (012 6973731) Kg Melayu Subang-Abang Rahman (012 616 0549)

check this out...testimoni from Puan Nuratul Salmah..

On Fri, 9/18/09, nuratul salamah <nuratulsalamah@yahoo.com> wrote:

> From: nuratul salamah <nuratulsalamah@yahoo.com>
> Subject: produk skincare ronasutra
> To: info@miliyaventures.com
> Cc: nuratulsalamah@yahoo.com
> Date: Friday, September 18, 2009, 8:43 PM
> Untuk perhatian Encik Norman..
>
> Saya, pn.Nuratul Salamah Dari Kedah telah menghubungi tuan
> hari ini berkenaan dengan produk skincare ronasutra. Saya
> baru menggunakan bedak Ronasutra. Saya sukakannya kerana
> pertama dia suci dan bersih. Muka rasa rasa ringan tak
> seperti bedak lain macam tepung melekat di muka. Justeru,
> saya berharap rangkaian produk seperti cleanser dan
> moisturiser dia dapat di launch segera supaya saya dan ramai
> pengguna di luar sana dapat guna satu set tanpa was-was.
> Seperti kata pepatah Islam, " Perkara yang baik perlu
> disegerakan".
>
> Saya juga seperti pengguna lain tidak suka
> campur-campur produk. Lagipun, produk ronasutra ni nampak
> ringkas dan mudah. Ini memudahkan kami yang bekerja dan tak
> ada masa banyak bersolek di depan cermin.
>
Boleh tak tuan cerita sedikit sebanyak tentang daripada asal produk ni dan bagaimana tercetus idea nak bawa masuk produk ni ke Malaysia? Apa kegunaan dan kebaikan pencucinya dan lain-lain berkaitan dengan produk ini. Terima Kasih...

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya..


kawan2...selamat hariraya dan maaf zahir & batin ikhlas dari saya serta team RONASUTRA & NADASUTRA...balik kampung tu jangan lupa pakai RONASUTRA...Insyaallah kawan2 semua nampak lebih berseri seri dan suci lagi murni...jemput la datang umah...(alamat rahsia ) hehehe...bagitau orang2 kampung,daripada beli mercun,baik la beli RONASUTRA....wasalam..

p.s. tu foto tengah ambik order RONASUTRA...x menang tangan...huhuhu...

attention..pengedar RONASUTRA dan kawan2..

Dapatkan satu set produk RONASUTRA @ RM 192.00 sahaja..beli asing2/satu2 pon boleh juga....."sentiasa menawan bersama RONASUTRA...

p.s. sesiapa yang beli satu set RONASUTRA berpeluang untuk makan malam secara eksklusif dengan SAYA...hehehe...cepat...jangan lepaskan peluang keemasan ini...

skin care product@RONASUTRA...


Mineral Powder @ RM48.00 ( ni la yang tengah top,talk of the town...sales dah 5 kali ganda...attention to big boss RONASUTRA....saya pon nak keta AUDI TT macam boss tu..hehehe...)

skin care product@RONASUTRA...

4 IN 1 Facial Wash @ RM38.00

skin care product@RONASUTRA...

Day & Night Whitening Moisturizer @ RM 48.00

skin care product@RONASUTRA...

Beauty Essence @ RM58.00...

skin care product@RONASUTRA...


belum officially launch...tapi dah jual banyak guys....ada apa2 pertanyaan sila email nadasutra@gmail.com atau hubungi saya 019 222 7253...tengkiuuuuu.....

p.s. kalau tak nampak tulisan kat atas tu..klik la kat info tu..jangan pakai kanta pulak...huahuahua...

Saturday, September 12, 2009

senyuman bakal jutawan@jerantut...


Tahniah dan syabas di ucapkan kepada Raja Zarina yang telah menjadi pengedar RONASUTRA di daerah Jerantut,Pahang...semoga sukses dan selamat maju jaya...jual banyak2 kak...016-9221766

p.s. YM Raja Zarina sedang bercuti di luar negara ketika foto ini di ambil...gambar di atas adalah PA beliau...(sori..lupa tanya nama.....tapi dia pon pakai RONASUTRA...hehehe...)

Friday, September 11, 2009

ronasutra advertisement at harian metro...check it out guys..


kawan2...ronasutra advertisement at harian metro@12.09.2009....

Wednesday, September 2, 2009

bakal jutawan@sabah...

syabas dan tahniah di ucapkan kepada N'Mashuri yang telah menjadi pengedar RONASUTRA di Sabah...semoga sukses dan selamat maju jaya...jual la byk2 ging....hehehe...013-8500 210...

p.s. tu muka selepas pakai RONASUTRA la...terus posing mcm artis...glamer betuk...

transformer@RONASUTRA..

Tengok tu..sebelum pakai RONASUTRA....muka biasa je la...tak glamer pon..tapi selepas pakaiiii....fuhhhhh.......dasyattttt....macam selebriti....tu la penangan RONASUTRA...

MODEL@RONASUTRA...

attention.


kawan kawan@ronatik....sila dapatkan RONASUTRA dari pengedar yang sah sahaja...ada berlaku aduan powder yang sama (tiruan ) telah berada di pasaran..

hola....


hi guys...sorry...x dapat turun hari ni...am not feeling well...i ll be at sungkai tomorrow@3 sept 2009....kawan2.....still byk yang tanya what is RONASUTRA?apa kelebihan?harga?

harga=semenanjung malaysia RM48.00.....sabah/sarawak RM52.00
*boleh di pakai ketika bersolat/haji
*boleh dipakai ketika tidur/tak perlu cuci kerana RONASUTRA adalah powder anti bakteria
*tahan sehingga 16 jam
*sesuai utk lelaki dan perempuan
*sesuai untuk semua jenis/warna kulit
*terdapat 5 jenis powder RONASUTRA

untuk keterangan lanjut mengenai RONASUTRA,sila dapatkan harian metro pada hari ahad@6.9.09......adios...